Cine este Natalia Gavriliță, candidatul PAS la funcția de prim-ministru: „Este un jucător de echipă”

Încă acum două luni, înainte de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Natalia Gavrilița declara că este pregătită să accepte oferta de a fi noul prim-ministru al Republicii Moldova. Se caracteriza drept „un jucător de echipă”. Exact a doua zi după rezultatele scrutinului, în urma căruia PAS a obținut majoritate parlamentară, aceasta a anunțat despre primele demiteri, enumerând mai întâi instituțiile subordonate Parlamentului, cum ar fi Consiliul Concurenței și Consiliul Audiovizualului. Ce se mai știe despre Natalia Gavrilița?

Noul președinte al Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că anume Natalia Gavrilița va fi candidatul PAS la funcția de premier, ceea ce înseamnă că zvonurile de până acum s-au adeverit. Anunțul a fost făcut după încheierea ședinței de constituire a Parlamentului de legislatura a XI-a.

Din declarația de avere

Economist și politician, Natalia Gavrilița care anterior a deținut funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Sandu, are în proprietate nu una, ci două mașini.

Candidatul la funcția de deputat în viitorul legislativ se bucură de un Lexus, fabricat în 2009. Gavrilița a indicat în declarația de avere depusă la CEC că pentru acest automobil, achiziționat în 2014, ar fi achitat 17 000 de euro.

Totodată, Gavrilița indică că mai are și un Subaru, la fel produs în 2009. Pentru acest automobil, membrul PAS ar fi scos din buzunar 3 500 de euro.

Am dat un search pe un site de anunțuri cu vânzare de mașini din Moldova unde am constatat că, în prezent, pentru un Lexus asemeni celui deținut de Gavrilița, trebuie să scoți din buzunar aproximativ 10 000 de euro.

Sursa: Realitatea.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata