Cine îi va locul Zinaidei Popa în Parlament, după ce aceasta a renunțat la mandatul de deputat

CEC a aprobat proiectul cu privire la inițierea procedurii de validare a unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. La 24 august, Parlamentul a luat act de demisia Zinaidei Popa, deputata PAS. Astfel, CEC propune CC spre validare mandatul de deputat a lui Barda Viorel.

Este vorba de mandatul lui Viorel Barda, care o va înlocui pe Zinaida Popa în fracțiunea PAS, după ce aceasta a renunțat la funcția de deputată pentru a-și continua activitatea în calitate de vicepreședintă a Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău.

Deputata PAS Zinaida Popa a renunțat la mandat în favoarea celui de consilier în Consiliul Municipal Chișinău. Decizia a fost anunțată de Zinaida Popa de la tribuna Parlamentului, care a și aprobat această decizie. Popa a menționat că va continua să muncească pentru locuitorii Capitalei.

„Este o decizie conștientă și asumată. Voi rămâne să muncesc în folosul cetățenilor Chișinăului cu dedicație. Așa consider că e corect. Chișinăul se confruntă cu o serie de probleme. În timpul acestor aproape doi ani am reușit cu colegii să rezolvăm problemele oamenilor: reforma sistemului de transport, gestionarea deșeurilor și altele. Scopul nostru e să continuăm lucrurile bune. Lipsa cadrului legal privind parcările, revizuirea schemelor de salarizare a funcționarilor APL, problema construcțiilor ilegale, de care profită funcționari din Primărie ca să își satisfacă propriile interese sunt priorități”, a spus Zinaida Popa.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata