Ciocoi anunță că s-a vaccinat cu vaccinul chinezesc Sinopharm, adus în Moldova acum câteva zile

Premierul interimar Aureliu Ciocoi s-a vaccinat vineri împotriva COVID-19. El a folost un serul produs de compania chineză Sinopharm.

Șeful interimar al Guvernului susține că vaccinarea este unica opțiune pentru atingerea imunității colective la nivel național și oprirea eficientă a extinderii virusului.

„Am ales să mă vaccinez pentru a mă proteja pe mine, familia mea, dar și oamenii alături de care muncesc. Cred cu tărie că imunizarea este singura și cea mai rapidă șansă de a reveni la normalitate.

Indiscutabil, pandemia ne-a dat peste cap multe planuri și tabieturi cotidiene cu care ne-am deprins. COVID-19 a reușit să ne izoleze, să ne impună un șir de restricții și a devenit o grea povară pentru sistemul de ocrotire a sănătății, oprind, în același timp, creșterea economică a multor state din lume. Din păcate, țara noastră nu este o excepție în acest sens. Totodată, pandemia ne-a permis să revenim la prețuirea sănătății – protejarea sănătății și lupta pentru viața noastră și a celor dragi a devenit cea mai mare preocupare.

Am încredere că eforturile oamenilor de știință în identificarea modalităților eficiente de combatere a virusului SARS-Cov-2 deja dau roade palpabile, vaccinarea masivă fiind fără alternativă în acest sens. Vă îndemn să respectați în continuare toate măsurile de precauție pentru a vă ocroti sănătatea și optați, fără rezerve, pentru imunizare”, a declarat Aureliu Ciocoi.

În prezent, în Republica Moldova sunt disponibile aproape 500 de mii de vaccinuri produse de AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac și Gamaleya (Sputnik V).

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata