Ciocoi: „Ne apropiem de o nouă carantină generală”

La numai două zile de la demararea campaniei de vaccinare împotriva pandemiei de COVID-19, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, spune că situația epidemiologică din Moldova nu este nici pe departe îmbucurătoare, aceasta redevenind foarte alarmantă, lucru cauzat de noua tuplină britanică a virsului, care ar fi ajuns și la noi. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, unde oficialul a mai declarat că-n condițiile date, Moldova este în pragul declanşării unui nou lockdown.

 

„Iată că suntem în plin nou val și reacția protocoalelor medicale pentru tratamentul COVID-ului în cazul tulpinelor britanice este un pic mai complicat, adică necesită mai mult efort din partea cadrelor medicale. Dacă e să fiu absolut sincer, cred că suntem în pragul solicitării declanșării unui lockdown pentru o scurtă perioadă de timp”.

Totuși, instituirea unei noi Stări de Urgenţă, similară celei din perioada martie – aprilie 2020, ar pune la grea încercare țara, mai atenționează Aureliu Ciocoi.

„Din punct de vedere economic, este adevărat, că un lockdown pentru Republica Moldova este foarte riscant, inclusiv și din punct de vedere financiar, pentru că vă dați seamă că o paralizie de câteva săptămâni a economiei naționale nicidecum nu aduce profit suplimentar în bugetul Republicii Moldova. Or, bugetul Republicii Moldova nu este în cea mai fericită situație în condițiile actuale, deși, surpinzător, veniturile bugetare în primele două luni ale anului curent au fost foarte bune”.

Amintim că marți, în mai multe spitale din țară a demarat campania de vaccinare împotriva pandemiei de COVID-19, primii care beneficiază de această impunizare fiind medicii implicați direct în lupta de combatere a acestei pandemii. Cu toate acestea, în ultimele două săptămâni a început să crească numărul zilnic de persoane testate pozitiv la coronavirus, pentru prima dată după sfârșitul lunii decembrie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata