Ciocoi și Greceanîi, în ședință: „Parlamentul este gata să susțină orice decizie de impunere a restricțiilor”

Speakerul Zinaida Greceanîi a convocat, în seara de 29 martie, o ședință de lucru cu participarea membrilor guvernului în exercițiu, în frunte cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. La întrevedere au participat și consilierii președintelui parlamentului. De menționat că un comunicat de presă în acest sens a fost publicat pe site-ul Partidului Socialiștilor (PSRM), nu și pe cel al executivului.

Potrivit comunicatului, în cadrul ședinței, fost evaluată starea pandemică și s-a accentuat faptul că „în această situație alarmantă se impun măsuri cardinale imediate”.

Zinaida Greceanîi a accentuat că parlamentul este gata sa susțină orice inițiativă a guvernului și Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) pentru a depăși situația dificilă și a oferi atribuții suplimentare în acest sens.

Oficialii au discutat detalii privind achiziționarea de urgență a vaccinurilor și a fot exprimată recunoștința partenerilor Republicii Moldova pentru ajutorul oferit. S-a anunțat faptul că autoritățile continuă demersurile în vederea obținerii de noi donații de vaccinuri sigure și eficiente.

De asemenea, oficialii au examinat situația social-economică, a mediului de afaceri prin prisma impactului pandemiei de COVID-19. A fost reiterată importanța menținerii restricțiilor adecvate realităților curente, acestea fiind strict necesare pentru a contracara răspândirea coronavirusului.

Totodată, membrii executivului au informat despre măsurile care se întreprind pentru asigurarea securității alimentare a țării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata