Circa 11 milioane de lei din frauda bancară, beneficiarul cărora este Vlad Plahotniuc, au ajuns în custodia statului

Zilele curente, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, în cadrul investigațiilor privind frauda bancară, a asigurat transferarea pe conturile trezoreriale a mijloacelor bănești în valoare de 10,8 mln. lei, care se aflau pe conturile bancare ale unei societăți comerciale autohtone. Banii au fost sechestrați anterior, beneficiar efectiv fiind Vladimir Plahotniuc.

Potrivit ARBI, transferarea mijloacelor bănești în custodia statului va asigura conservarea valorii precum și integritatea acestora, sporind transparența în procesul de recuperare a mijloacelor bănești, sustrase de  Banca de Economii, BC Banca Socială și Unibank.

Până în prezent, Agenția a sechestrat bunuri în valoare de trei miliarde de lei, în delegațiile parvenite în cadrul dosarelor penale sub denumirea generică „frauda bancară”. La această etapă, pe conturile trezoreriale, gestionate de Agenție, sunt plasate echivalentul a 75 milioane de lei, care au fost sechestrate de ARBI și organele de drept din țară. Procesul de recuperare a acestora va fi finalizat odată cu emiterea unor decizii de confiscare de către instanțele judecătorești.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata