Circa 8.300 de cazuri de infectare cu gripă sau viroză sezonieră, confirmate în cadrul instituțiilor de învățământ primar din Moldova

Aproximativ 8.300 de cazuri de infectare cu gripă sau viroză sezonieră au fost confirmate, în perioada 13 – 20 martie, în cadrul instituțiilor de învățământ primar din Moldova, cu circa o mie mai puține decât săptămâna precedentă, informează Ministerului Educației.

Mai exact, în grădinițele din țară, puțin peste 3.700 de copii, precum și alte 127 de persoane din rândul cadrelor didactice sau a personalului instituțiilor preșcolare s-au infectat cu gripă sezonieră.

De asemenea, în învățământul primar, gimnazial și liceal au fost înregistrate 4.458 de cazuri de infectare, în rândul elevilor, și 115 cazuri, în rândul cadrelor didactice și a personalului.

Lucrurile rămâne mai încordate în legătură când vine vorba de pandemia de SAR-Cov-2. Săptămâna trecută, 47 de micuți și alți 33 de elevi s-au aflat în izolare din cauza pandemiei COVID-19. Acestora li s-au alăturat și 37 de cadre didactice, mai informează Ministerul Educației.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata