CNSM: Criza energetică în niciun fel nu trebuie să aibă influență asupra nivelului de trai al populației

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova este declară alarmată de recentele evoluții de pe piața resurselor energetice din țară și instituirea în legătură cu aceasta a stării de urgență în sectorul energetic. Sindicaliștii spun că criza energetică în niciun fel nu trebuie să aibă influență asupra nivelului de trai al populației.

Despre aceasta se arată în Declarația CNSM referitor la situația creată în sectorul energetic, expediată Guvernului Republicii Moldova.

CNSM solicită intervenţia promptă a autorităților în vederea asigurării furnizării volumului necesar de gaze naturale sau asigurarea cu resurse energetice de alternativă pentru toată perioada rece, adoptând și mecanisme de susținere a populației prin acordarea compensațiilor în cazul majorării tarifelor la resurse energetice.

Autoritățile nu au încă o certitudine cu privire la aprovizionare cu resurse energetice a țării. Aseară, Gavrilița a anunțat că Moldova va cumpăra o cantitate de gaze de la Polonia, de probă, însă a refuzat să facă precizări asupra prețului unei mii de metri cubi, invocând că acesta ar fi secret comercial. Andrei Spânu, ministrul Infrastructurii, va merge din nou la Moscova, într-o nouă tentativă de negociere și semnare a unui contract cu Gazprom.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata