Coaliția pentru Unitate și Bunăstare a fost înregistrată la ASP ca partid politic: Vom revendica voința și prioritățile adevărate ale cetățenilor simpli

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice (ASP) ca partid politic. Anunțul în acest sens a fost făcut de către liderul CUB, Igor Munteanu.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Munteanu a explicat că, în prezent Coaliția pentru Unitate și Bunăstare există „ca partid politic cu toate actele în regulă”.

„Misiunea CUB este de a deveni un partid liberal, național, susținător dedicat al clasei antreprenoriale active din Republica Moldova, integrat în familia politică a liberalilor europeni (ALDE/RENEW), capabil să construiască unitate și bunăstare la nivelul standardelor de viață din Uniunea Europeană. Vom promova competența, bunul simț și onestitatea în politică, ingredientele necesare pentru afirmarea statului de drept, pluralismul politic și respectul pentru libertățile individuale. Vom combate ignoranța, incompetența și falsitatea. Împreună cu larga comunitate CUB vom revendica voința și prioritățile adevărate ale cetățenilor simpli, care-și doresc guvernări capabile să le rezolve problemele lor reale, nu pretențiile exclusiviste ori sectariste ale unor emanații ale întâmplărilor istoriceNe vom asocia cu alți cetățeni liberi la fapte bune și vom promova meritocrația, oameni testați prin muncă și efort personal, personalități notorii, capabile să asigure semenilor lor un trai decent, sigur și virtuos.  Ne asumăm misiunea de a planta semințele încrederii și unității într-un proiect al reîntregirii naționale, readucând pe agenda clasei politice interesul național, cauza publică – singurul etalon de legitimitate într-un sistem democratic.”, a scris Igor Munteanu.

Amintim că la începutul lunii noiembrie, anul curent, fostul ambasador al Moldovei în SUA și ex-deputat pe listele Platformei DA, Igor Munteanu, a fost ales președinte al Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) în cadrul primului Congres al formațiunii pe care a fondat-o împreună cu alți colegi de-ai săi.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata