Codreanu, despre activitatea lui Ceban în cei doi ani de mandat: „Multe promisiuni și puține realizări”

Liderul Partidului „Puterea Oamenilor” și fost al primar interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, rămâne unul dintre cei mai aprigi critici ai actualului edil al Capitalei, Ion Ceban. De această dată, într-o ieșire la presă, unde l-a invitat și pe Ceban, Codreanu a declarat că în cei doi ani de mandat, activitatea primarului general poate fi calificată drept nesatisfăcătoare, cu multe promisiuni și foarte puține realizări.

 (Ruslan Codreanu, liderul Partidului Puterea Oamenilor)

„Planul de mobilitate a orașului – s-a făcut? Nu s-a făcut. Harta investițională a Chișinăului. S-a făcut? Nu s-a făcut. Conceptul de reabilitare a zonei istorice a orașului? Nu. În zona istorică a orașului se continuă să se construiască. Sistemul casa electronică. Eu nu știu dacă el știe că a promis și dacă știe ce înseamnă casa electronică? Dar a promis și nu s-a făcut”.

Cel mai grav însă, zice Codreanu, Ceban a dat la o parte micii antreprenori și nu a deschis nicio grădiniță, evitând, totodată, și problemele de infrastructură.

(Ruslan Codreanu, liderul Partidului Puterea Oamenilor)

„La licitații a dat toate locurile de gherete antreprenorilor mari, pe interese. Finanțatorilor de partid. Micul bussines, micul antreprenor a dispărut. Vopsitul de borduri e mult mai ușor decât să dezvolți hub-uri pentru antreprenori, startup-uri, să oferi subvenții agenților economici, să să vii cu reglementări clare și să ajuți, pentru că ai promis o capitală investițională”.

Lucrurile nu stau mai bine nici când vorbim despre managementul deșeurilor sau transparența din cadrul Primăriei, atenționează Codreanu, care la final a precizat că, în cei doi ani, Ion Ceban a făcut doar politică, nu și lucrul care i-a revenit – să administreze eficient Chișinăul, așa cum a promis în campania electorală din 2019.

Deocamdată, Ion Ceban nu a venit cu nicio reacție la noile acuzații care i-au fost aduse de către Ruslan Codreanu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata