Codul Galben de alertă teroristă, prelungit în Transnistria cu alte 60 de zile

Codul Galben de alertă teroristă a fost, din nou, prelungit în Transnistria. De această dată, așa-zisa conducere de la Tiraspol a anunțat că alerta va fi extinsă cu alte 60 de zile, adică până pe 19 mai curent, inclusiv.

Inițial, alertele teroriste din stânga Nistrului au avut statutul de Cod Roşu și au fost instituite pe 25 aprilie 2022, după mai multe explozii care au avut loc în perioada sărbătorilor pascale, în mai multe regiuni din Transnistria.

Atunci, Tiraspolul susținea că responsabili de provocări sunt cetățeni ucraineni, Kievul acuza serviciile speciale ruse, iar Chișinăul afirma că ar fi vorba despre conflicte la nivel de grupuri de conducere din zonă.

Totuși, după o pauză de liniște, o dronă ar fi aruncat două grenade pe teritoriul parcului de vehicule al unității de rezervă a contingentului de menținere a păcii din Tiraspol, respectiv tensiunea a revenit în prim-plan. Mai mult, în ultimele luni, așa-zisele autorități din stânga Nistrului au acuzat Kievul atât pentru posibile acțiuni militare, cât și pentru că ar fi planificat asasinarea liderilor așa-zisei administrații de la Tiraspol, inclusiv Vadim Krasnoselskii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata