Colonel rus în rezervă: „Situația pentru Rusia se va înrăutăți”

Colonelul în rezervă, expert militar Mihail Khodorenok, a spus că situația pentru armata rusă nu va face decât să se înrăutățească, deoarece Ucraina are mai mult sprijin internațional.

„Principalul dezavantaj al situației noastre militaro-politice este că suntem într-o singurătate geopolitică completă și, practic, întreaga lume este împotriva noastră, oricât de mult am dori să recunoaștem asta. Trebuie să ieșim din această situație”, a spus colonelul.

Vorbind despre capacitățile militare ale armatei ucrainene, Khodarenok a spus: „Nivelul de profesionalism al oricărei armate este determinat nu de recrutarea acesteia în baza unui contract, ci de nivelul de pregătire a personalului și de moralul acestora, de disponibilitatea de a vărsa sânge pentru patria lor. Aceasta determină nivelul de profesionalism.În cele din urmă, victoria pe câmpul de luptă este determinată de moralul ridicat al personalului care vărsă sânge pentru acele idei pentru care sunt gata să lupte.

„Situația nu poate fi considerată normală. O coaliție de 42 de țări este împotriva noastră, iar capacitățile noastre sunt limitate atât în ​​termeni militaro-politici, cât și militar-tehnici”, a spus expertul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata