Comitetul de Investigații al Rusiei a avertizat că participarea la orice protest la adresa războiului este ilegală

Rușii au protestat din nou, miercuri seară, în Sankt Petersburg și în Moscova, împotriva războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Protestatarii din capitala Rusiei sfidează ordinele lui Putin și își riscă libertatea, ca să protesteze împotriva atacului asupra Ucrainei. Manifestația a avut loc după ce opozantul Alexei Navalnîi, aflat după gratii, a transmis un mesaj în care îi îndeamnă pe ruși să iasă zilnic în stradă.

În imagini se vede cum protestatarii sunt reținuți de către forțele de ordine care îi flanchează pentru a-i conduce spre secții, în timp ce alți polițiști fac apel la oameni să plece acasă.

Sute de protestatari au fost reținuți în peste 30 de orașe ale Rusiei pentru manifestațiile împotriva războiului cu Ucraina.

Potrivit unor imagini postate pe Twitter de mai multe conturi rusești, printre protestatarii arestați în această seară s-a numărat și Elena Osipova, o vârstnică supraviețuitoare a asediului german asupra Leningradului, care a durat din 1941 până în 1944, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Comitetul de Investigații al Rusiei a avertizat că participarea la orice protest la adresa războiului este ilegală. De asemenea, a mai spus că infracțiunile ar putea fi înscrise în cazierul judiciar al participanților, ceea ce „ar lăsa o amprentă asupra viitorului persoanei”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata