Compania aeriană Air Moldova anunță că a prelungit sistarea zborurilor până la data de 30 iulie

Compania aeriană Air Moldova anunță că a prelungit sistarea zborurilor până la data de 30 iulie. Astfel, pasagerii vor primi notificare la adresele de email cu opțiunile de rambursare și rebooking.

Pasagerii care au procurat biletele achitând prin intermediul agențiilor vor putea primi rambursarea în numerar/pe card, odată cu reluarea activității comerciale și operaționale a companiei”, menționează Air Moldova, într-un comunicat.

Amintim, pe 2 mai, Air Moldova a anunțat că își suspendă zborurile până la pronunțarea deciziei instanței de judecată cu privire la aprobarea planului de restructurare accelerată a companiei.

Republica Moldova este „aproape de o soluție” în ceea ce privește serviciile de transport avia pentru cetățenii țării, declara anterior Dorin Recean. Premierul a declarat că lucrează „intens” la atragerea pe piața avia din Republica Moldova a mai multor companii aeriene internaționale și locale, între ele – LOT, Tarom, Wizz Air și RyanAir – fapt care va permite diversificarea curselor la prețuri accesibile tuturor cetățenilor.

(Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova)

„Obiectivul nostru este să avem cât mai multe companii care să aibă rute deschise de la Chișinău pe diferite destinații. Guvernul lucrează foarte intens cu companiile internaționale și cu cele locale ca să putem suplimenta aceste rute. Avem discuții cu LOT, Tarom, Wizz Air și RyanAir și după cum am spus, suntem aproape de o soluție”.

Șeful Guvernului a comentat, inclusiv, situația din jurul companiei Air Moldova, care a anunțat că trecere printr-un proces de restructurare, anulându-și, astfel, toate zborurile până în iulie.

 (Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova)

„Air Moldova trebuie să poarte responsabilitate pentru fraudele pe care le-a comis, iar Guvernul să se asigure că există servicii de transport avia puse la dispoziție cetățenilor, ceea ce și facem. Dacă ați observat, avem o creștere graduală a rutelor care aterizează și decolează în Chișinău”.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Pe 4 aprilie, premierul Dorin Recean le-a cerut subalternilor săi să prezinte, în maxim o lună, un plan de dezvoltare al Aeroportului, care să prevadă, între altele, reducerea taxei aeroportuare de 9 euro și atragerea mai multor companii avia în Moldova.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata