Compania aeriană poloneză LOT, își va extinde numărul de curse internaționale și în R. Moldova

La câteva zile după ce Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului, prim-ministrul Moldovei, Dorin Recean, și omologul său polonez, Mateusz Morawiecki au anunțat, în cadrul unei conferință de presă comune, că compania aeriană poloneză, LOT, își va extinde numărul de curse internaționale și în țara noastră.

Sunt convins că vom avea o creștere și mai mare a frecvenței zborurilor din Aeroportul Chișinău, a declarat șeful cabinetului de miniștri de la noi.

„Suntem ferm convinși că vom avea o creștere și mai mare a frecvenței zborurilor din Aeroportul Chișinău, dar și o creștere a diversității destinațiilor de zbor a companiei din Aeroportul Chișinău. Acum că Aeroportul este în gestiunea statului, sunt sigur că vom putea oferi un mediu competitiv mult mai atractiv pentru companiile internaționale”, a menționat Dorin Recean.

Operatul nostru de transport aerian oferă acum o șansă reală de întărire comercială între cele două țări, a adăugat Mateusz Morawiecki.

Ulterior, cei doi premieri au semnat și un Memorandum de înțelegere privind securitatea cibernetică, Memorandum, care, zice Dorin Recean, va ajuta Moldova să facă față războiului hibrid din partea Rusiei.

„Vreau să mulțumesc domnului prim-ministru Morawiecki pentru că a susținut inițiativa Republicii Moldova de a ne adresa companiilor tehnologice pentru a putea lupta mai eficient împotriva propagandei și războiului hibrid care afectează nu doar Republica Moldova, dar și țările din Uniunea Europeană. Pentru noi este important să asigurăm pacea în regiune”, a adăugat Dorin Recean.

Întrebat dacă Polonia este gata să ajute Moldova cu armament, Mateusz Morawiecki a declarat că țara sa rămâne deschisă la orice colaborare cu țara noastră, dar vrea să creadă că nu va fi nevoie de o astfel de decizie.

„Astăzi Ucraina luptă pentru ca nici o altă țară să nu fie atacată. De aceea, vorbim de mai multe atacuri hibrid, cibernetice, toate legate de propagandă, gaze, energie, dar nu vorbim de atacuri convenționale, pentru că sper mult și cred că ele nu vor avea loc. Nu vrea să spun ce ar fi dacă, pentru că Republica Moldova este în condiții de siguranță”, a relatat Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei.

Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a efectuat astăzi o vizită oficială la Chișinău, unde s-a întâlnit atât cu premierul, Dorin Recean, cât și cu șeful statului Maia Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata