Companiile din SUA, obligate să nu mai difuzeze publicitatea produselor sale la televiziunile de stat ale Rusiei

Companiile din Statele Unite ale Americii sunt obligate să nu mai difuzeze publicitatea produselor sale la televiziunile de stat ale Federației Ruse. Asta vine după ce Washington-ul a aplicat Moscovei noi sancțiuni, printre care și contra canalelor TV federale, precum ar fi NTV, Rossia 1 și Pervîi Kanal.

Sancțiunile presupun, printre altele, și interzicerea pentru companiile americane de-a difuza publicitate despre ceea ce produc la aceste televiziuni.

Sancțiunile americanilor se răsfrâng și asupra televiziunilor-fiice ale acestor concerne rusești, printre care ar putea fi și cele din Moldova. Trebuie de mai spus că, în pofida faptului că statul nostru nu s-a alăturat sancțiunilor de orice fel contra Rusiei, din cauza invaziei în Ucraina, acest lucru nu poate fi impus și companiilor private de-a decide pe cont propriu modul de-a face business, cu atât mai puțin companiilor internaționale care activează pe piața moldovenească și care difuzează publicitate la televiziunile-fiice ale concernelor media ale Kremlinului, care au ajuns să fie și ele sancționate din cauza războiului declanșat de către Rusia în țara vecină, Ucraina.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata