Comuniștii, despre refugiații din Afganistan: „Cerem clarificări MAEIE și așa-numitului „președinte”

Moldova s-a alăturat declarației mai multor țări „referitoare la garanțiile de evacuare în Afganistan”. În context, comuniștii au venit cu o reacție, cerând explicații celor de la MAEIE și Președintelui.

„Departamentul de Stat al SUA a publicat o listă a țărilor către care vor fi trimiși refugiații din Afganistan. Acest document include și Republica Moldova. Este interesant faptul că înalții oficiali ai statului, în special președintele Parlamentului Igor Grosu și prim-ministrul Natalia Gavrilita, susțin că nu a existat nicio discuție și că nu există o decizie cu privire la problema admiterii afganilor.

Există două opțiuni aici. Sau „oamenii noștri buni” își păcălesc fără rușine proprii cetățeni. Sau – ceea ce este mult mai rău – Departamentul de Stat al SUA nu a considerat necesar să discute această problemă cu ei, ci pur și simplu a emis o directivă și a prezentat-o ​​ca un fapt. În ambele cazuri, situația este extrem de umilitoare pentru un stat suveran și cetățenii săi”, se arată într-un comunicat de presă emis de PCRM.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata