Comuniștii și socialiștii vor insista în continuare pe subiectele privind întoarcerea Stadionului Republican în posesia statului, dar și pe așa-zisa anulare a Legii Miliardului

Comuniștii și socialiștii vor insista în continuare pe subiectele privind întoarcerea Stadionului Republican în posesia statului, dar și pe așa-zisa anulare a Legii Miliardului. Asta chiar dacă aceștia nu au putere și susținere suficientă în Parlament, iar proiecte similare de lege au fost declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională.

„Vreau să reiterez faptul că revenim la proiectele de lege privind restituirea Stadionului Republican în posesia poporului și anularea „legii miliardului”, care a pus povara restituirii acestei sume tot pe umerii cetățenilor. Curtea Constituțională a declarat neconstituționale aceste legi, în baza unor încălcări ale regulamentului. De această dată, vom lua în calcul toate recomandările Curții Constituționale și dorim să vedem celelalte componente ale Parlamentului cum se vor manifesta, deoarece nu a existat o campanie electorală, nu a existat un program electoral al vreunui partid care să nu reitereze faptul că legea miliardului trebuie să fie anulată, iar Stadionul Republican trebuie să fie întors cetățenilor”, a declarat deputatul PSRM Corneliu Furculiță.

PSRM și Șor au încercat de două ori să anuleze ”legea miliardului”, însă Curtea Constituțională a anulat decizia Parlamentului.

Legea privind emisiunea obligaţiunilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanţelor a obligaţiilor de plată derivate din garanţiile de stat din 2014 și 2015 prevede emisia obligaţiunilor de stat pe 25 de ani, în volum total de circa 14 miliarde de lei, cu o rată  a dobânzii de 5 la sută.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata