Comunștii și Socialiștii cer anularea majorării salariilor pentru președinte, premier și deputați

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a venit cu inițiativa de anulare a majorării salariilor deputaților, premierului, miniștrilor și președintelui țării prevăzută în proiectului Legii Bugetului de Stat pentru anul viitor. Deputații BCS au înregistrat un amendament în acest sens la lectura a doua asupra proiectului bugetului.

”Sper că PAS va vota pentru această inițiativă, pentru ca, măcar în ceasul al doisprezecelea să demonstreze Solidaritate cu poporul, pe care l-a adus la sărăcie și disperare. Este inadmisibil să-ți tragi salarii groase în timp ce poporul tău, căruia i-ai promis vremuri bune, suferă din cauza scumpirilor fără precedent. Hai, stimați colegi parlamentari, să vedem solidaritatea din denumirea partidului”, a scris deputatul socialist Adela Răileanu pe pagina sa de socializare.

Conform proiectului Legii Bugetului de Stat, Guvernul a majorat pentru anul viitor fondul de salarizare de la Președinție de la 17,2 la 19,7 milioane de lei, de la 118 la 142 de milioane – fondul de salarizare pentru Parlament, de la 11,9 la 14,8 milioane – fondul de salarizare pentru Curtea Constituțională. Asta ar însemna că salariul președintelui țării va crește cu 1500 de lei, iar al deputaților – cu 1400 de lei.

În schimb, bugetul pentru sistemul educațional a fost micșorat de la 2,84 miliarde anul acesta la 2,74 de miliarde, anul viitor. Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a explicat această decizie prin faptul că pedagogii nu au responsabilități și riscuri la locul de muncă cum au deputații sau angajații Președinției.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata