Concursul pentru ocuparea funcției de șef al PCCOCS, nu va fi anulat: CSP a respins demersul ministrului Litvinenco

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins demersul înaintat de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, privind anularea concursului pentru ocuparea funcției de șef al Procuraturii Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Astfel, după examinarea demersului depus la CSP de către Sergiu Litvinenco, membrii Consiliului au decis să continue desfășurarea concursului, în pofida numeroaselor critici și discuții.

Anterior, ministrul Sergiu Litvinenco declara că concursul pentru funcția de șef al PCCOCS trebuie anulat și reluat atunci când va exista un Consiliu Superior al Procurorilor curățat, trecut prin procedura de pre-vetting.

Scandalul în jurul concursului a ieșit la iveală după ce Iulian Groza, membru al comisiei speciale de preselecție a candidaților, a denunțat presiuni la adresa sa și a calificat exercițiul drept unul viciat.

Amintim că, trei candidați au fost admiși la proba interviului pentru șefia PCCOCS. Este vorba de Andrei Mațco, Eugeniu Rurac și Sergiu Russu. Comisia a stabilit intervievarea lor pentru data de 1 februarie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata