Condiții speciale de desfășurare a examenelor naționale

În contextul situației încă îngrijorătoare din cauza pandemiei de COVID-19, Ministerul Educației a prezentat astăzi planurile de desfășurare a examenelor naționale de absolvire, ediția 2021. Astfel, potrivit ministrului Lilia Pogolșa, testarea națională în învățământul primar se va organiza în toate școlile din țară în care sunt elevi în clasa a IV-a, ea fiind obligatorie pentru toți aceștia.

(Lilia Pogolșa, ministrul Educației)

„La această testare sunt admiși toți elevii, indiferent de situația școlară și toți elevii sunt admiși în clasa a V-a. Perioada de desfășurare a tăstării naționale în învățământul primar este 12 – 20 mai 2021”.

În cazul elevilor carem în ziua desfășurării examenelor, se vor afla în carantină din cauza COVID, aceștia nu vor fi obligați să susțină ulterior testările.

Ce ține de desfășurarea examenelor de absolvire a gimnaziului și cele de bacalaureat, acestea se vor desfășura în perioada 3 – 14 iunie, respectiv 4 – 22 iunie, a mai anunțat Lilia Pogolșa, care a făcut publice și noutățile Ministerului în acest sens.

(Lilia Pogolșa, ministrul Educației)

„Pentru elevii care în ziua respectivă sunt în carantină sau autoizolare din motive de sănătate sau alte motive întemeiate cu titlul imediat, în anul 2021 se va organiza o sesiune specială în perioada 21 – 23 și 25 – 28 iunie. Menționăm că examenul național de bacalaureat nu poartă un caracter obligatoriu. De menționat că în acest an, în conformitate cu demersurile depuse de către instituțiile de învățământ, la cererea candidaților urmează a fi acordată nota zece din oficiu la limba străină pentru 1.298 de elevi”.

Precizăm că toate examenele naționale de absolvire, ediția 2021, se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de combatere și prevenire a pandemiei de COVID-19.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata