Condițiile pentru care Rusia ar renunța la agresiunea militară și s-ar reașeza la masa discuțiilor

Putin este gata să negocieze cu conducerea Ucrainei cu privire la statutul neutru și la refuzul de a asigura armata în cazul vreunui răspuns din partea Kievului. Despre asta a anunțat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, în după-amiaza zilei de miercuri, 24 februarie curent, după ce dimineața Rusia a demarat o operațiune militară în Donețk și Lugansk, estul Ucrainei, extinzând-o și în alte orașe, scrie realitatea.md.

„Nimeni nu vorbește despre ocupația (Ucrainei). Acest cuvânt nu se aplică aici. Autoritățile ruse sunt în general pregătite să comunice cu conducerea Ucrainei, dar există o serie de condiții pentru aceasta. Președintele și-a formulat viziunea despre ceea ce ne-am aștepta de la Ucraina pentru ca problemele conceptuale și de la linia roșie să fie rezolvate”, a explicat Dmitri Peskov jurnaliștilor.

A reiterat că un dialog este posibil, dacă și conducerea, adică președintele ucrainean, Vladimir Zelenskiy, care mai devreme a declarat că Ucraina rupe orice relație diplomatică cu Rusia, este pregătit să vorbească.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata