Consiliul Europei a lansat Planul de Acțiuni pentru Moldova în următorii trei ani

Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru perioada anilor 2021-2024 a fost lansat astăzi. Acesta vizează îmbunătățirea legislației, instituțiilor și practicilor naționale în conformitate cu standardele europene în domeniile drepturilor omului, statului de drept și democrație.

Prezentă la eveniment, președintele Maia Sandu a declarat că, în ultimii 25 de ani, Consiliul Europei a avut un aport mare în dezvoltarea legislației naționale și instituțiilor de stat.

(Maia Sandu, șeful statului)

„Cu ajutorul Consiliului Europei, noi am adoptat legislație, am pus fundamentul instituțiilor-cheie și am educat cetățenii în spiritul respectului statului de drept, drepturile omului și libertăți. Suntem foarte recunoscători pentru asistența voastră”.

Potrivit planului, Consiliul Europei va sprijini capacitățile organelor cu funcții de supraveghere împotriva spălării banilor să instituie controale eficiente și să crească capacitățile organelor de drept și ale sistemului judiciar de recuperare a activelor ilegale.

Planul de Acțiune al Consiliului Europei pentru Moldova, 2021-2024, a fost aprobat de Comitetul de Miniștri la 25 noiembrie, anul trecut. Bugetul acestuia pentru patru ani este estimat la 13,7 milioane de euro.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata