Cooperarea moldo-cehă pe agenda Ministerului Afacerilor Interne

Ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, a avut o întrevedere cu E.S. Stanislav Kázecký, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, transmite MAI.

Oficialii au trecut în revistă relațiile de cooperare moldo-cehe, precum și au reconfirmat viitoarele puncte de interes.

În cadrul discuției, ministrul Efros a exprimat aprecieri față de contribuția specialiștilor cehi în organizarea Summitului CPE în Republica Moldova.

Totodată, ministrul a mulțumit pentru sprijinul oferit sistemului afacerilor interne în contextul participării reprezentanților MAI la reuniunea informală a Consiliului JAI de la Praga, în 2022, unde s-a discutat remodelarea arhitecturii de securitate europeană, prin crearea Hubului de Securitate al UE la Chișinău.

De asemenea, discuția a fost axată pe dinamica reformelor ce vizează combaterea corupției, reforma administrației publice, contracararea războiului hibrid și gestionarea crizelor de diversă natură, ș.a.

Oficialii au făcut un schimb de păreri privind necesitatea creării unei platforme de comunicare directă între autorități, pentru consolidarea acțiunilor în contracararea traficului de droguri și substanțe interzise.

Ambasadorul Kázecký a apreciat eforturile depuse de sistemul afacerilor interne în asigurarea și menținerea securității naționale, dar și a climatului de pace în societate.

La final, ambii oficiali şi-au exprimat deschiderea pentru o colaborare eficientă în implementarea proiectelor de dezvoltare și de modernizare a țării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata