Cooperarea moldo-israeliană a fost discutată de președintele Maia Sandu și șeful diplomației de la Tel Aviv

 Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri, 8 august, o întrevedere cu o delegație din Statul Israel, condusă de ​​ministrul Afacerilor Externe, Eli Cohen. Dialogul a vizat agenda bilaterală, cooperarea economică și evoluțiile de securitate din regiunea noastră.

În discuții, Maia Sandu a încurajat accelerarea procesului de semnare a Acordului bilateral de cooperare juridică pe partea civilă și penală, pe care îl pregătesc Ministerele de Justiție din ambele țări.

Șefa statului a subliniat și importanța eforturilor comune în lupta împotriva corupției. De asemenea, s-a vorbit despre prelungirea Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din țara noastră în Israel, dar și despre evoluțiile privind semnarea bilaterală a Acordului privind conversiunea permiselor de conducere.

Președintele a subliniat că suntem interesați să intensificăm cooperarea în sectorul agrar, pentru a crește exporturile pe piața din Israel. La fel, a menționat că suntem interesați să atragem investiții din Israel în domeniul de producere și procesare a produselor agricole. Interlocutorii au discutat despre intensificarea cooperării în domeniul turismului, inclusiv stabilirea mai multor rute de zbor direct.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata