Covid-19: Cinci miliarde de doze de vaccinuri deja au fost administrate

Lumea se luptă cu al patrulea val de Covid-19 și, pentru a lupta împotriva acestuia, deja peste cinci miliarde de doze de vaccinuri Covid au fost administrate în întreaga lume, potrivit unui număr făcut marți de AFP din surse oficiale.

Țările „cu venituri mari” (așa cum sunt definite de Banca Mondială) au administrat în medie 111 doze la 100 de locuitori, țările „cu venituri mici”, doar 2.4.

Inegalități șocante în accesul la vaccinuri (OMS)

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a deplâns marți „șocantele inegalități de acces la vaccinuri”, la deschiderea unei reuniuni anuale virtuale a miniștrilor sănătății de pe continentul african.

Israel: a treia doză de vaccin de la 30 de ani

În Israel, 60% din populație a primit două doze de vaccin și peste 1.500.000 de persoane, o treime, dar varianta delta continuă să crească numărul de contaminări dintre cei vaccinați pentru o lungă perioadă de timp.

Premierul Naftali Bennett a decis să reducă vârsta minimă pentru a primi a treia doză de vaccin la 30 de ani.

Franța: a treia doză pentru cei mai fragili

Înalta Autoritate Franceză pentru Sănătate (HAS) a recomandat marți o doză de rapel din vaccinul Covid tuturor persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste, precum și celor cu risc de forme grave, care ar fi administrate în același timp cu gripa respectivă de la sfârșitul lunii octombrie.

Grecia: noi restricții pentru cei nevaccinați

Grecia a anunțat marți noi măsuri restrictive în locurile de divertisment și de lucru și încheierea testării gratuite pentru Covid-19, în încercarea de a stopa „epidemia celor nevaccinați”.
Pentru Vassilis Kikilias, ministrul grec al Sănătății, vaccinarea este alegerea care trebuie făcută: „Diferit de anul trecut, când omenirea s-a confruntat cu un al doilea val de Covid-19, fără alte mijloace de apărare decât măsuri de barieră _– _ izolare, teste, măști , geluri antiseptice _ – _ În această toamnă, fiecare dintre noi ne putem proteja pe noi înșine și pe alții Vaccinurile sunt disponibile de opt luni, oferindu-ne o alegere pe care nu am avut-o până acum. _ ”

În Scoția, probabil întoarcerea restricțiilor de sănătate

În cele din urmă, Scoția se confruntă cu o creștere record a noilor cazuri de Covid-19, care s-a dublat săptămâna trecută. Premierul Nicola Sturgeon a avertizat că unele restricții de sănătate ar putea fi reimpuse.

Decesele cauzate de Covid-19 au crescut acum la peste 100 pe zi în Marea Britanie. Ratele despre care oamenii de știință spun că vor crește probabil când milioane de elevi se vor întoarce la școală săptămâna viitoare.

Peste 4,43 milioane de morți

Pandemia Covid-19 a ucis cel puțin 4.439.888 de persoane din întreaga lume de la sfârșitul lunii decembrie 2019, potrivit unui raport stabilit de AFP marți din surse oficiale.

Statele Unite sunt cea mai afectată țară, cu 629.411 decese, înaintea Braziliei (574.848 decese), India (435.110), Mexic (253.526) și Peru (197.921).

OMS estimează, ținând seama de excesul de mortalitate legat direct și indirect de Covid-19, că valoarea pandemiei ar putea fi de două până la trei ori mai mare decât cea calculată din cifrele oficiale.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata