COVID-19 în Chișinău. Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc

Avem o tendință de creștere a cazurilor de boală în rândul elevilor și profesorilor din municipiul Chișinău. A spus-o primarul general Ion Ceban, după ședința serviciilor operative ale Primăriei. Potrivit acestuia, directorii instituțiilor de învățământ creează toate condițiile și asigură funcționalitatea instituțiilor de învățământ în situații de carantină, cu respectarea condițiilor igienico-sanitare.

Până acum, în instituțiile de învățământ general s-au înregistrat 216 cazuri active de îmbolnăvire cu infecția Covid-19, iar în instituțiile de învățământ preșcolar, adică grădinițe, s-au înregistrat 35 de cazuri.

„Într-adevăr, situația în Chișinău este una foarte agravantă, mai ales la nivel de municipiu. Rămânem în alertă sporită în sănătate publică. În municipiul Chișinău avem peste 18.100 de cazuri. Este o situație foarte gravă. Vindecați avem peste 12.000”.

Instituţiile de învăţământ primar și secundar, ciclu I şi II din municipiu Chişinău vor trece treptat, începând cu 21 septembrie, la alimentaţia tradiţională, dacă au dotarea şi marcarea corespunzătoare, în sala de mese.

Totodată, de la începutul anului şcolar, 130 din 131 de instituţii de educaţie timpurie şi-au reluat activitatea. Astăzi sunt deschise 893 de grupe, care activează cu program deplin, cu asigurarea condițiilor de minimizarea a riscurilor de infectare pentru copii și personalul instituției.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata