COVID-19: O nouă creștere-record a cazurilor

Organizația Mondială a Sănătății a raportat o nouă creştere-record a numărului de cazuri de coronavirus la nivel global. În doar 24 de ore au fost confirmate peste 230.000 de cazuri la nivel global. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Statele Unite, Brazilia, India şi Africa de Sud. Decesele au rămas constante la nivel global, la aproximativ 5.000 pe zi.

Acum, cazurile globale de coronavirus se apropie de 13 milioane, cu peste 7,5 milioane dintre ele declarate vindecate.

În aceste condiții, Organizația Mondiala a Sănătății a avertizat că țările afectate ar trebui să ia în calcul noi restricții, după ce relaxarea din ultimele două luni a dus la agravarea pandemiei de COVID-19.

„Trebuie să rămânem toți vigilenți, să fim vigilenți cu distanțarea fizică, cu măsurile de igienă și purtarea măștii. Doar în asemenea situații putem să evităm răul cel mare și, eventual, apariția unor noi creșteri masive ale numărului de cazuri și să ne întoarcem la impunerea restricțiilor”.

În acest moment, Statele Unite este lider la capitolul numărului de infectați, dar și la cel al deceselor. Până acum, țara a înregistrat aproape 3,5 milioane de cazuri de contaminare și 138.000 de decese.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata