Criza politică din România capătă amploare. USR-Plus, partener de guvernare al PNL, a semnat o moțiune de cenzură inițată de AUR

Criza politică din România capătă amploare. USR-Plus, partener de guvernare al PNL, a semnat o moțiune de cenzură inițată de AUR. Se întâmplă după ce premierul român Florin Câțu l-a demis din funcție pe Ministrul Justiției, Stelian Ion, exponent al USR-Plus. Decretul de revocare a fost semnat de către președintele României, Klaus Iohannis.

Liderii USR PLUS au discutat cu George Simion, co-președintele partidului AUR, și au convenit ca parlamentarii partidului condus de Dan Barna și Dacian Cioloș să semneze textul moțiunii de cenzură pe care cei de la AUR au anunțat încă de miercuri seara că o vor depune în Parlament.

Jurnaliștii de la București scriu că schimbarea ministrului Justiției este miza lui Klaus Iohannis și are legătură cel mai probabil – așa cum sugerează chiar Stelian Ion – cu numirile de șefi la DIICOT, DNA și Parchetul general pe care ministrul USR ar fi vrut să le facă independent de preferințele lui Iohannis.

Remanierea lui Stelian Ion a provocat o criză politică în coaliția de guvernare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata