Cum s-a terminat „povestea” grâului alimentar scos din rezervele de stat

A trecut mai mult de jumătate de an de la izbucnirea scandalului în jurul soaterii grâului alimentar din rezervele statului și exportului acestuia. Deja puțini din cei implicați își mai aduc aminte de el.

Se constată că epopea are un final bun. Astfel în locul celor 16.800 de tone de grâu alimentar din recolta anului 2016, ținute la păstrare de stat timp de cinci ani în silozul din Gura Camencii, deţinut de Ancom-Agro SRL, a fost depozitată (restituită) în rezerva de stat, cu titlu de împrospătare o cantitate similară de grâu alimentar din roada anului 2021, notează mold-street.com.

Operaţiunea se numeşte împrospătare şi dacă grâul din recolta anului 2016 mai era lăsat în depozita, calitatea lui se putea deteriora, şi respectiv statul ar fi avut de suportat pierderi foarte mari.

Informația este confirmată de Agenția Rezerve Materiale (ARM) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și de compania responsabilă care susţine că a restituit rezervei de stat „grâu de o calitate mai înaltă, cu un conținut mai bogat al glutenului”.

Nichifor Ioncu, șeful Direcţiei administrare rezerve materiale de stat din cadrul ARM a precizat pentru Mold-Street.com că toată cantitatea de grâu alimentar în cadrul acestui contract, a fost restituită de Ancom-Agro.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata