Curtea Constituțională a validat mandatul unui deputat PAS

Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat PAS al lui Viorel Barda, după ce Zinaida Popa a declarat că renunță la această funcție. Decizia a fost anunțată în urmă cu puțin timp.

Comisia Electorală Centrală a anunțat, pe 26 august, că ințiază procedura de validare a mandatului de deputat în cazul lui Viorel Barda.

CEC a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. În conformitate cu prevederile legale, Comisia va propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat candidatului supleant Barda Viorel de pe lista aceluiași partid politic.

Potrivit declarației depuse la CEC, din 1 ianuarie 2019 până pe 31 decembrie 2020, acesta a obținut un venit în mărime de 81,3 mii de lei – salariu. În document se arată că partenera sa de viață lucrează la întreprinderea Mobile SRL, de la care a obținut un venit de aproape 96 de mii de lei. Aceasta a mai declarat și o donație în mărime de 33 400 de euro, o indemnizație de 6 000 de lei de la Primăria comunei Grătiești, precum și suma de 60 000 de lei – locațiune.

Viorel Barda nu deține niciun apartament sau casă, însă a declarat trei autoturisme.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata