Cutremur devastator în Indonezia

Cel puţin 34 de persoane au murit și alte câteva sute au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,2 produs în insula indoneziană Sulawesi. Echipele de salvatori caută printre ruinele mai multor clădiri prăbuşite, printre care şi un spital, în speranţa găsirii unor supravieţuitori

Seismul s-a produs în timpul nopţii şi a provocat panică printre locuitorii din vestul Insulei Sulawesi, care, în 2018, au trecut printr-un alt dezastru major.

La Mamuju, oraşul cel mai afectat din regiune, salvatorii căutau mai mulţi de zece pacienţi şi membri ai personalului medical daţi dispăruţi după prăbuşirea clădirii unui spital.

Agenţia de meteorologie şi de geofizică a avertizat asupra posibilităţii unor noi seisme şi a cerut rezidenţilor să evite regiunile de ţărm din cauza riscului producerii unui tsunami.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a făcut peste 4.300 de morţi şi dispăruţi. Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata