Dacă ajunge în Parlament, Usatâi promite lichidarea CNA, pușcărie pentru corupție și scoaterea partidului „Șor” în afara legii

Bătălia pentru fotoliul de deputat se întețește. În timpul primei dezbateri electorale de la ProTV Chișinău, reprezentanții concurenților electorali s-au întrecut în promisiuni și au pasat de la unul la altul responsabilitatea pentru situația în care se află Republica Moldova, notează IPN.

Lupta cu corupția va fi prioritatea Blocului Electoral „Renato Usatîi” în eventualitatea în care entitatea politică va trece pragul de 7%. Formațiunea vine și cu un plan de reformare a adminstrației publice locale.

„Vom lichida Centrul Național Anticorupție, care a devenit un cuib de corupție, vom refoma SIS-ul și vom crea Biroul Național de Investigații pe modelul Mossad din Israel, care se va ocupa de marii corupți, motanii grași. Vom lichida consiliile raionale – nu raioanele, ca forma administrativ-teritorială – entități care doar consumă bani publici și reprezintă un impediment în dezvoltarea localităților, pentru că se distribuie banii publici pe criterii politice. Noi propunem distribuirea banilor în funcție de numărul de locuitori și suprafața localității”, a spus Ilian Cașu, reprezentantul concurentului electoral Blocul Electoral „Renato Usatîi” în cadrul dezbaterilor electorale „Te votezi la ProTV”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata