De Hramul Orașului, și anul acesta vom sta pe acasă

Chișinăuienii nu se vor putea bucura ca odinioară de ziua orașului nici în 2021. Și în acest an, hramul Capitalei, care va fi marcat, tradițional, pe 14 octombrie, se va desfășura sub mai multe restricții, toate impuse din cauza pandemiei de COVID. Un anunț în acest sens a fost făcut de către edilul orașului, Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Chișinău, unde a remintit că toate evenimentele festive au fost amânate.

(Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„În acest an, evenimentele festive, grandioase dedicate Zilei orașului au fost amânate așa cum am convenit cu dumneavoastră din motive că numărul cazurilor de COVID este în creștere și mai ales, acest lucru se întâmplă în Chișinău. Cu toate acestea, vom participa slujba de la Catedrală, unde vom deschide această zi simbolică pentru orașul nostru, după care avem un eveniment deosebit cu mai mulți oameni de cultură, unde imnul Chișinăului va fi transmis oficial muncipalității de către compozitorul și maestrul Eugen Doga.”

Cu toate acestea, a mai anunțat edilul, municipalitatea va desfășura mai multe spectacole pentru copii, toate cu intrarea liberă.

 (Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„În zilele de 13 și 14 octombrie vor fi mai multe spectacole, mai ales pentru copii. La unele accesul va fi gratuit așa cum am stabilit noi cu dumneavostră, acesta fiind un cadou pentru cei mici. La fel, am solicitat și vreau să examinați pe partea de procedură cum ar trebui să se întâmple ca pe 14 octombrie, intrarea la Grădina Zoologică și la toate instituțiile din subordinea Primăriei Chișinău să fie gratuită.”

Autoritățile locale vor veni cu mai multe detalii în acest sens, printr-un comunicat de presă, care va putea fi găsit pe pagina oficială web a Primăriei Capitalei, www.chisinau.md.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata