De la începutul acestui an, au fost cumpărate 150.000 de viniete, în valoare de 34 de milioane de lei

De la începutul anului 2021, deținătorii autovehiculelor și remorcilor atașate la acestea, înregistrate peste hotarele țării, au procurat circa 151 de mii de viniete cu o sumă totală de peste 34 de milioane de lei.

Administrația de Stat a Drumurilor, Inspectoratul Național de Securitate Publică al Inspectoratului General al Poliției și Echipele mobile ale Serviciului Vamal au verificat respectarea achitării vinietei de către conducătorii auto, care dețin autoturisme înmatriculate în străinătate și corectitudinea procurării acesteia.

Angajații INSP, în calitate de agenți constatatori au întocmit pe 19 mai cinci procese verbale și au aplicat amenzi de până la 4.500 de lei șoferilor, care nu au achitat vinieta. De la începutul anului 2021, deținătorii autovehiculelor și remorcilor atașate la acestea, înregistrate peste hotarele țării, au procurat circa 151 de mii de viniete cu o sumă totală de peste 34 de milioane de lei.

Scopul acțiunilor comune desfășurate este depistarea eficientă și documentarea mijloacelor de transport pentru care nu a fost achitată vinieta și identificarea conducătorilor auto, care au încălcat prevederile Regulamentului circulației rutiere.

Serviciul evidență vinietă al ASD este responsabil de asigurarea înregistrării taxei pentru folosirea drumurilor din Republica Moldova. Vinieta poate fi procurată la filialele și agențiile băncii BC „Moldova Agroindbank” SA, la terminalele de plată (QIWI, Paynet, Paymaster și MMPS), dar și online, accesând paginile web www.vinieta.gov.md sau www.evinieta.gov.md, prin intermediul Serviciului Guvernamental de plăți electronice (MPay).

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata