Decalajul dintre bogați și săraci crește în lume

Omenirea se îndepărtează de obiectivul de a pune capăt foametei până în 2030. Această concluzie a fost făcută de experții ONU, conform cărora, anul trecut, aproximativ 830 de milioane de oameni din întreaga lume erau subnutriți, adică 10% din populația lumii. Numărul persoanelor înfometate a crescut cu 46 de milioane față de 2020. În total, numărul persoanelor care suferă de insecuritate alimentară a crescut cu 150 de milioane de la începutul pandemiei.

(Maximo Torero, FAO)

„Asistăm la o creștere a sărăciei extreme. Zeci de ani de eforturi de combatere a acesteia au fost anulate. Decalajul dintre bogați și săraci crește în lume. De o preocupare deosebită este faptul că tot mai mulți oameni nu își permit să mănânce corect”.

O situație alimentară catastrofală s-a dezvoltat în Asia, Africa, America Latină și Caraibe.

Raportul a cinci agenții și fonduri ONU, inclusiv UNICEF și Programul Alimentar Mondial, nu ține cont de consecințele negative ale războiului din Ucraina – întreruperea lanțurilor de aprovizionare, creșterea prețurilor pe piețele cerealelor, îngrășămintelor și energiei.

Acum, situația din lume s-a deteriorat brusc. Dacă nimic nu se va schimba, 670 de milioane de oameni vor fi foame în 2030, aproximativ la fel ca în 2015.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata