Declarație: Demis de la IGPF, Vasiloi s-ar putea regăsi într-o altă funcție

Rosian Vasiloi, demis de la IGPF, va fi angajat la Centrul Patriot și va lupta împotriva dezinformării împreună cu Ana Revenco, a dezvăluit Igor Munteanu, președintele CUB, în cadrul unei conferințe de presă.

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia pe 8 noiembrie. Guvernul a aprobat cererea de demisie a acestuia.

(Adrian Efros, ministrul de Interne)

„Se propune încetarea exercitării funcției de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a Ministerului Afacerilor Interne de către Rosian Vasiloi din data de 8 noiembrie 2023, în baza cererii de demisie”.

Rosian Vasiloi, într-o reacție pe rețelele sociale, a declarat că „a fost cea mai dificilă perioadă din istoria Republicii Moldova”.

Totul se întâmplă după ce, duminică, un cetățean al Republicii Azerbaidjan a părăsit ilegal teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. Bărbatul în vârstă de 38 de ani s-a prezentat, sâmbătă, 4 noiembrie, la controlului trecerii frontierei de stat a pasagerilor cursei aeriene „Istanbul – Chișinău”. Acesta intenționa să tranziteze teritoriul național spre statul ucrainean. În seara zilei de 5 noiembrie, polițiștii au constatat lipsa străinului din zona de securitate.

În legătură cu acest fapt, prim-ministrul Dorin Recean declarase că „acest lucru s-a întâmplat pentru că au întârziat acele măsuri de securitate și, respective, foarte curând va urma o demisie”.

Pe 6 noiembrie, bărbatul a fost prins în apropierea Ambasadei Azerbaidjanului la Chișinău. Potrivit Poliției de Frontieră, străinul a fost îndepărtat de pe teritoriul Republicii Moldova.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata