Declarație: PPDA – PAS, singura coaliție post-electorală

Blocul ACUM va renaște după anticipate, pentru că singura coaliție post electorală, capabilă să ofere Moldovei un Guvern pro-european, poate fi constituită doar dintre Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate. La această concluzie au ajuns, pe final de campaniei electorală, reprezentanții PPDA și PAS, care, în cadrul dezbaterilor de la Pro TV, și-au strâns mâinile ca și garanție a acestui fapt.

(Ion Terguța, candidat PPDA)

„Trebuie să știți că viitorul Parlament nu are sens dacă acolo vor accede aceleași partide de care am vurt să scăpăm. Singura garanție a parcursului european și a unui Guvern pro-european în Republica Moldova este o coaliție între PPDA și PAS. Și cu această ocazie, vreau să îi întind mâna colegului meu de la PAS și să vă spun că singura noastră garanție este continuarea acestei colaborări pe care am avut-o în cadrul Blocului ACUM.”

Și Dan Perciun, membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, a declarat ferm că unicul partener al PAS poate fi Platforma DA, iar „ca acest lucru să se întâmple lumea trebuie să iasă masiv la vot.

 (Dan Perciun, candidat PAS)

„Vreau să îl întreb pe domnul Perciun, în această situație, cu cine vă vedeți în coaliție? –PPDA va fi acolo. Ne vedem în coaliție. –Și dacă PPDA nu va fi acolo, ce veți face? – Eu cred că acum este important ca lumea să iasă masiv la vot pe data de 11 iulie și să nu fim în situația să discutăm asemenea alegeri dificile.”

Aceste declarații vin în urma unei întâlniri anterioare a președintelui Moldovei, Maia Sandu, cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase, la care s-a specificat că singura opțiune sănătoasă, pro-europeană a țării, este un Guvern stabil, cu mandat pentru patru ani, format din PPDA și PAS.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata