Deconectări masive la energia electrică

Deconectări masive de energie electrică, anunțate în diferite regiuni ale Moldovei, inclusiv în Chișinău și regiunea transnistreană

Canalale de telegram anunță și deconectări de energie electrică în regiunea Odesa, Ucraina.

La fel, distribuitorul de energie electrică de la Tiraspol anunță o mare avarie de sistem, care a dus la dispariția energiei electrice în regiunea transnistreană. Din cauza deconectării de energie electrică RTEC anunță că și câteva substații de tracțiune sunt deconectate.

Prin urmare este afectată circulația troleibuzelor. Mai multe rute de troleibuz staționează. Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații suplimentare.

Ministerul Energiei: În dimineața zilei de astăzi s-a deconectat avariat, urmare a lucrărilor efectuate, linia de înaltă tensiune de 400 kV Isaccea – Vulcănești. Linia va fi reconectată până la sfârșitul zilei.

Tot astăzi, din motive încă nestabilite, linia de înaltă tensiune de 330 kV Bălți – CHE Dnestrovsk a fost deconectată. Linia s-a reconectat imediat, însă din cauza lipsei sarcinii în sistem, acesta a cedat, centrul și sudul țării rămânând fără energie electrică.

În prezent, specialiștii Moldelectrica lucrează la reconectarea treptată a sistemului, proces care va dura până la două ore.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata