Deputații PSRM vor ataca la Curtea Constituțională legea prin care se interzice panglica „Sfântului Gheorghe”

Deputații PSRM vor ataca la Curtea Constituțională legea prin care se interzice panglica „Sfântului Gheorghe” pe teritoriul țării noastre. Anunțul a fost făcut într-o declarație de presă în care socialiștii au condamnat acest proiect de lege.

Considerăm că aceasta este una dintre cele mai rușinoase acțiuni ale actualei guvernări, întruchipate de PAS.

Este semnificativ faptul că această lege rușinoasă a fost votată anume astăzi, 14 aprilie, când deputații Partidului Socialiștilor au organizat o acțiune de protest împotriva fărădelegilor autorităților, care l-au arestat ilegal pe colegul nostru Marcel Cenușă, președintele raionului Cahul.

Menționăm că acum câteva zile, Parlamentul a mai votat o lege, la fel de rușinoasă, care introduce o cenzură totală și interzice difuzarea filmelor rusești și sovietice, în special a peliculelor despre Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Numele tuturor deputaților care au inițiat acest proiect de lege și care l-au votat sunt bine cunoscute. Ei nu vor putea justifica în nici un fel acțiunea de astăzi. Acești oameni nu au și nu vor avea un viitor politic.

Partidul Socialiștilor nu recunoaște această lege ca fiind legitimă. Vom contesta adoptarea acestei legi în toate instanțele de judecată moldovenești și internaționale, vom împiedica implementarea ei prin toate mijloacele legale.

Promitem că vom acorda asistență juridică deplină fiecărui locuitor al țării care va considera că e de datoria sa să poarte panglica Sf. Gheorghe la 9 Mai, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Victoriei asupra ciumei fasciste.

Nimeni nu este în drept să ne interzică să cinstim memoria glorioșilor noștri tați, bunici și străbunici care au învins fascismul, precum și să ne mândrim cu faptele lor eroice.

Nimeni nu este în drept să interzică milioanelor de oameni să poarte panglica Sf. Gheorghe în amintirea acelor fapte eroice”, se arată în comunicat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata