Deputații socialiști au depus o sesizare la Înalta Curte

Deputații socialiști au depus o sesizare la Curtea Constituțională în care le solicită magistraților să spună care este termenul limită în care președintele țării urmează să desemneze o persoană la funcția de prim-ministru.

Vasile Bolea a anunțat la un briefing de presă că socialiștii au mai solicitat ca membrii Curții să precizeze care este sancțiunea în cazul în care președintele țării refuză să desemneze candidatul la funcția de premier.

„Noi am înregistrat o sesizare la Curtea Constituțională, pentru interpretarea articolului 98, în coroborare cu articolul 85 Parlamentarul a lansat noi acuzații în adresa șefului statului”.

„Președintele trebuie să fie un mediator, nu o persoană care să facă jocul politic al unor fracțiuni din Parlament sau, mai bine zis, a unei fracțiuni din Parlament, membrul căruia a fost până nu demult. În aceste condiții, deci, vrem ca Curtea Constituțională, în primul rând, pentru societate, pentru cei care încearcă să manipuleze cu buchia și spiritul Constituției, să dea niște răspunsuri clare și, după aia, președintele să acționeze în conformitate cu aceste hotărâri”.

Amintim că PSRM a dat ultimatum președintelui Maia Sandu ca, în termen de până la 1 februarie, să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru. Mai mult, liderul socialiștilor, Igor Dodon, după ședința Executivului Politic al formațiunii pe care o conduce, a acuzat-o pe șefa statului de uzurparea puterii în stat și o avertizează că, dacă nu va înainta un premier, va organiza proteste în masă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata