Deputații socialiști cer Procuraturii Generale tragerea la răspundere a factorilor de decizie, responsabili de încălcarea legii prin suspendarea alegerilor de la Bălți

Deputații socialiști cer Procuraturii Generale tragerea la răspundere a factorilor de decizie, responsabili de încălcarea legii prin suspendarea alegerilor de la Bălți. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cere demisia membrilor Comisiei Electorale Centrale, care au încălcat legea prin suspendarea turului doi al alegerilor la Bălți.

Solicitarea a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea. Acesta a subliniat că „până și foștii colegi ai lui Pavel Postică (vicepreședintele CEC n.r.) de la „Promo-Lex” au atras atenția asupra încălcării și abuzurilor Comisiei Electorale Centrale”.

„A fost înregistrat un derapaj de la normele democratice, abuz în procesul electoral și călcarea în picioare a Codului Electoral.” Așa a comentat vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, decizia Comisiei Electorale Centrale, care „în mod abuziv și fără a avea acest drept, a luat decizia de suspendare a turului doi al alegerilor”. Batrîncea a acuzat de „imixtiune politică abuzivă”, iar „CEC și-a depășit atribuțile legale”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata