Dereck J. Hogan: „Statele Unite ale Americii vor continua să fie alături de Republica Moldova”

Consolidarea statului de drept, lupta împotriva corupției și dezvoltarea legăturilor între Moldova și Statele Unite ale Americii, sunt principalele subiecte care au fost puse în discuție, în cadrul sesiunii plenare a Dialogului Strategic cu oficialii americani care s-a desfășurat astăzi la Chișinău. În cadrul unei conferințe de presă susținută de ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu și adjunctul principal al asistentului secretarului de stat, Dereck Hogan, oficialii au punctat că relațiile dintre Moldova și Statele Unite nu au fost niciodată atât de puternice.

Frecvența întâlnirilor la nivel înalt, inclusiv întrevederea recentă între președinta Maia Sandu și președintele american Joe Biden, demonstrează angajamentul comun față de consolidarea parteneriatului strategic dintre țările noastre”, a spus Nicu Popescu.

De asemenea, șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit partenerilor americani pentru sprijinul oferit țării noastre în ultimul an, în contextul agresiunii ruse în Ucraina.

La rândul său, Dereck Hogan a salutat angajamentul Moldovei pe calea integrării europene și a anunțat că SUA planifică să ofere alte 300 milioane de dolari, în vederea depășirii crizei energetice.

„Indiferent de impedimentele care urmează, Statele Unite ale Americii vor continua să fie alături de Republica Moldova. În ultimul an, foarte mulți oameni au descoperit lucrul pe care îl cunoșteam personal de mult timp încoace, și anume faptul că Republica Moldova este o țară cu inimă mare și oameni incredibili”, a menționat fostul ambasador al SUA în Moldova.

Dialogul Strategic dintre SUA și Moldova a fost relansat de secretarul de stat american, Antony Blinken și ministrul de Externe, Nicu Popescu, la Washington, în aprilie 2022.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata