Dezbatere cu scântei în studioul Morari.live! Ciurea: Moldovenii sunt foarte raționali. Harghel: Uitați de războiul din 1992. Neutralitatea este un fake

Spiritele s-au încins în studioul emisiunii Morari.live atunci când s-a abordat tema războiului din Ucraina. Comentatorul politic, Corneliu Ciurea, făcând trimitere la datele dintr-un sondaj realizat de către compania IMAS și anume atitudinea moldovenilor față de războiul din Ucraina, a declarat că moldovenii sunt foarte raționali, pentru că nu vor să se implice într-un război care nu este a lor.

În replică, Ion Harghel a spus că nu poți spune despre moldoveni că sunt oameni foarte raționali, având pe teritoriul țării războiul din 1992 cu Federația Rusă, iar în prezent, aceeași moldoveni să declare că Rusia poate fi un partener de securitate.

„Având războiul din 1992 cu Federația Rusă, în continuare Federația Rusă își menține soldații în stânga Nistrului, iar în același timp, 36% din moldoveni văd în Federația Rusă un partener de securitate. Unde-i raționamentul?”, a declarat Harghel.

Replica autorului emisiunii Radar Politic l-a făcut pe comentatorul politic Corneliu Ciurea să-i reproșeze că dânsul nu este rațional.

„Mie nu-mi pare că sunteți rațional dle Harghel, pentru că dacă ați fi fost rațional, ați fi fost consecvent și dacă ați spus că Rusia este un pericol, ați fi luat frumușel arma în mână și ați fi mers în Ucraina să apărați independența Republicii Moldova.”, a punctat Ciurea.

 

„Eu să merg să lupt în Ucraina pentru independența Republicii Moldova?”, a replicat Harghel.

Bloggerul a mai spus și că neutralitatea Republicii Moldova este un fake și se demonstrează acest lucru, pentru că rachetele zboară pe deasupra Republicii Moldova. La acest subiect Corneliu Ciurea a dat exemplul ucrainenilor care nu doar vorbesc, dar acționează.

„Dacă o să vedeți legea despre neutralitate o să citiți și câte arme și ce fel de arme poate deține Moldova. Neutralitate nu te apără. Ucraina la fel era un stat neutru până la război. Și? Ucraina dacă era membră NATO nu era atacată de Federația Rusă. Țările Baltice care au ieșit din URSS, au știut ce au vrut, din anii 90 au știut că vor în UE, iar pentru că sunt în NATO, Federația Rusă nu-și permite să le atace. Ucraina a fost atacă pentru că nu era membră NATO. Moldovenii nu știu ce vor. Neutralitatea este un fake care din păcate nimeni nu vrea să-l schimbe din Constituție”, a mai adăugat Ion Harghel.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata