Diacov: „Convorbirile cu Plahotniuc se făceau separat”

Continuă să iasă la iveală lucrurile care demonstrează cât de atent la detaliile legate de propria siguranță a fost ex-liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, care în trecut ar fi discutat cu foștii colegi folosind doar telefoane interne. Iar o declarație în acest sens a fost făcută de președintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov în cadrul unei emisiune de la TV8, unde a mai precizat că și el a avut un astfel de dispozitiv.

„ –Eu am avut așa un telefon. Mulți am avut așa-numitele telefoane interne, cu care noi comunicam. –Discuțati cu Plahotniuc? –Sigur. ”

Mai mult, Dumitru Diacov spune că este foarte posibil ca toate apelurile să fi fost înregistrate.

„ –Eu înțeleg că acest telefon intern era unul obișnuit cu care vorbeam în rețea, cu conducerea partidului sau mai știu eu cine le avea. Cert este că mulți dintre oamenii noștri au avut asemenea telefoane. –Dumneavoastră ați înțeles că aceste apeluri erau înregistrate? –Noi ne-am dat seama că aceste telefoane nu erau simple, iar mulți colegi erau foarte atente cu ele.”

Potrivit newsmaker.md, responsabil de acest sistem ar fi fost ex-șeful IT al Partidului Democrat, despre care Dumitru Diacov spune că era angajatul fostului lider al democraților, dar nu făcea parte din partid. Amintim că pe 2 iulie, cel vizat a fost reținut de către organele de drept după un șir de percheziții efectuate la fostul sediu al PD de pe strada Armenească, fiind bănuit de favorizarea și participarea activă la activitatea organizației criminale organizate, conduse de Vladimir Plahotniuc.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata