Din iunie, mașinile cu numere din regiunea transnistreană nu vor mai fi admise în traficul internațional

Începând cu data de 1 septembrie 2021, în traficul rutier internațional vor avea acces doar automobilele care vor dispune de plăcuțe de înmatriculare în Republica Moldova și cele cu model neutru.

Decizia dată a fost luată de autoritățile de profil ale Republicii Moldova și Ucrainei.

Cele două puncte de înmatriculare a automobilelor din regiunea transnistreană și-au început activitatea la 1 septembrie, 2018.

Astfel, începând cu data de 1 iunie 2021 vor fi aplicate noi facilități de prestare a serviciilor, cu demararea procesului de prestare a serviciului de eliberare a certificatului de înmatriculare de model neutru, în termen de 20 de zile lucrătoare la tariful de 330 de lei și de 10 zile lucrătoare la tariful de 660 de lei, respectiv, pentru eliberarea certificatului de înmatriculare provizoriu, emis în ziua adresării, solicitantul va achita 80 de lei.

Potrivit Agenției Servicii Publice, de la întâi iunie 2021 vor fi aplicate noi facilități de prestare a serviciilor, termenul de eliberare a certificatului de înmatriculare de model neutru va fi redus de la 30 de zile lucrătoare până la 10.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata