Diplomele de studii eliberate de instituțiile din Republica Moldova vor fi recunoscute în Italia și invers

Diplomele de studii eliberate de instituțiile din Republica Moldova vor fi recunoscute în Italia și invers. Un acord în acest sens a fost semnat astăzi de Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Italiene, Benedetto Della Vedova.

Apoi, Nicu Popescu, Ministrul Afacerilor Externe, și Secretarul de stat al Italiei au spus câteva cuvinte de mulțumire.

(Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene)

„Italia a fost întotdeauna un susținător ferm al procesului de reforme, al democrației și al aspirațiilor noastre europene. Pentru noi, această diasporă din Italia este o diasporă foarte activă, foarte importantă, inclusiv pentru funcționarea noastră ca stat, pentru democrația noastră, pentru economia noastră.”

Și secretarul de stat italian, Benedetto Della Vedova, a venit cu un mesaj de recunoștință față de cetățenii moldoveni stabiliți în Italia.

(Benedetto Della Vedova, secretar de stat al Educației în domeniul educației)

„Suntem mândri să găzduim o comunitate atât de mare de moldoveni în țara noastră, pentru că aceștia vin cu un ajutor enorm pentru familiile și companiile din Italia. Unii dintre ei sunt chiar antreprenori și contribuie la dezvoltarea economică a țării noastre”.

Potrivit autorităților de la Chișinău, scopul documentului este promovarea cooperării bilaterale în domeniul științei și învățământului la nivel universitar dintre cele două state.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata