DOC/ ANRE va revizui tarifele la energie electrică. Ce tarife cer furnizorii

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se va întruni miercuri, 2 noiembrie, pentru a examina în regim de urgență solicitările operatorilor și va ajusta prețurile reglementate pentru energia electrică furnizată consumatorilor finali. Ședința este planificată pentru ora 17.00.

Potrivit informațiilor, Premier Energy va cere creșterea tarifului pentru energie electrică, furnizat consumatorilor. La fel o face și Furnizare Energie Electrică Nord.

Măsura vine în contextul crizei energetice în care se află Republica Moldova. Pentru luna noiembrie nu a fost semnat contractul de procurare a energiei electrice cu producătorul de energie electrică MGRES. SA „Energocom” va fi nevoită să acopere acest deficit prin achiziții de pe platformele bursiere din România, prețul energiei electrice achiziționate fiind la nivelul pieței europene, precizează ANRE într-un comunicat de presă.

Conform calculelor, Premier Energy va cere un tarif de circa 4.8 lei per KW (fără TVA), în timp ce Furnizare Energie Electrică Nord va cere un tarif de circa 6 lei per Kw (fără TVA).

Amintim că, ultima majorare a avut loc mai puțin de o lună în urmă. Astfel, pentru abonații Premier Energy tariful a crescut de la 2,64 lei/kwh la 3,15 lei. Pentru abonații din Nordul țării, trafiul s-a ridicat de la 2.86 la 3.21 lei per kW/h.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata