DOC/ Cadouri pentru Maia Sandu din Italia, Polonia, România și Ucraina

Aparatul Președintelui Republicii Moldova a făcut publică lista cadourilor pe care le-a primit președinta Maia Sandu în perioada iulie-septembrie 2021. Cele mai multe cadouri le-a primit din partea Președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenskiy.

Trei dintre ele au fost oferite cu ocazia participării Președintei Republicii Moldova la Summit-ul de lansare a „Platformei Crimeea”, Kiev, Ucraina, iar unul cu ocazia participării Președintelui Ucrainei la evenimentele dedicate aniversării a 30-ea de la Proclamarea Independenței Republicii Moldova, scrie realitatea.md.

Alte trei cadouri vin din partea Italiei, unul dintre ele este și cel mai scump din toată lista – 11 300 de lei. Cadourile au fost oferite în contextul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Moldova la Roma. Este vorba despre un articol din sticlă suflată „Uovo a canne – Il Tricolore”, Venini-Murano, Veneția, handmade, o carte „Palazzo Giustiniani”, Roma, Senato della Repubblica, ediția l’Orbicolare, 2009 și o brățara de argint cu valoarea de 8000 de lei.

Valoarea totală a cadourilor este de 54 150 de lei.

Cadourile au fost introduse în Registrul de Evidență a Cadourilor Admisibile.

Cadouri by Realitatea.md

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata