DOC/ Fără PLDM. Platformă politică „Agenda Comună”, rămasă cu șapte partide, sesizează Comisia de la Veneția

Noua platformă politică „Agenda Comună” formată la inițiativa a opt formațiuni politice a rămas fără un membru. Niciun reprezentant al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) nu a venit la cea de-a doua reuniune a platformei. Participanții la dialog au elaborat o scrisoare în adresa Comisiei de la Veneția în care și-au exprimat obiecțiile în raport cu proiectul de modificare a Codului Electoral.

Semnatarii au indicat asupra faptului că „nu există un consens larg pe acest document în societatea moldovenească”, relatează Cotidianul.

De asemenea, se menționează că modificările propuse în Codul Electoral pot afecta legitimitatea viitoarelor scrutine electorale.

Demersul a fost semnat:

Ion Dron, președintele Partidului pentru Oameni, Natură și Animale;

Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM);
Ion Ceban, președintele Mișcarea Alternativa Națională;
Mihail Poleanschi, Congresul Civic;
Adela Răileanu, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM);
Victor Stepaniuc, președintele Partidului Popular Socialist din Moldova;
Andrei Donică, președintele „Speranța-Надежда”.

Anterior, unul dintre liderii PLDM, Tudor Deliu care a participat la ședința de constituire a „Agendei Comune” a declarat pentru Ziarul Național că a nimerit din întâmplare la acea reuniune și nu știa despre ce este vorba.

Reamintim că, reprezentanții a opt partide politice de opoziție s-au reunit marți, 11 octombrie, pentru a pune bazele unei platforme denumite de Partidul Socialiștilor – „Agenda comună”. Potrivit unui comunicat de presă lansat anterior de PSRM, platforma ar presupune „o fabrică de idei politice și proiecte comune: de la inițiative legislative la acțiuni comune de protest și discuții la nivel național”.

VEZI ȘI – Reprezentanții a opt partide politice de opoziție, la o singură masă de discuții. Cum a fost, ce vizează și cine ar urma să se alăture platformei?

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata